CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, November 21, 2009

~what a very beautiful + happy day~

for the first time in my life...i'm hanging out with him...

juz two of us...huu...damn happy...

what a very beautiful day eva....

but got no pic...

sbab diew xuke..

bajet ensem...nyampah...

hoping will meet him soon...

****happy****

why all the letters are orange in colour...??

because it is really an "orange" day for me..=)

Saturday, November 7, 2009

~it's over~

huuuu...

memulew speaking...

ari neh plak...reading..writing...listening...

overall...got no comment...haha..

aku bantai jew jawab tdi..lantak ar..it's already over..

frankly speaking...listening part 1 n 3 mmg susah ar bgik aku...disaster..haha..

erm..pas paper tadi...aku cabut ar balek uma..sok da nk balek matrix lagik...

isnin : bermulew lowh sem baru...

<<jadual da kuaw tapi malas nk nengok>>

Wednesday, November 4, 2009

~email abg aku bgik~

JUBAH TOWK IBU
UntukmuIbu

“Apa nak jadi dengan kau ni Along? Bergaduh! Bergaduh! Bergaduh!
Kenapa kau degil sangat ni? Tak boleh ke kau buat sesuatu yang baik,
yang tak menyusahkan aku?”, marah ibu. Along hanya membungkam. Tidak
menjawab sepatah apapun. “Kau tu dah besar Along. Masuk kali ni dah
dua kali kau ulang ambil SPM, tapi kau asyik buat hal di sekolah. Cuba
 la kau ikut macam Angah dengan Alang tu. Kenapa kau susah sangat nak
dengar nasihat orang hah?”, leter ibu lagi.

Suaranya kali ini sedikit sebak bercampur marah. Along terus
membatukan diri. Tiada sepatah kata pun yang keluar dari mulutnya.
Seketika dia melihat si ibu berlalu pergi dan kembali semula dengan
rotan di tangannya. Kali ini darah Along mula menderau. Dia berdoa
dalam hati agar ibu tidak memukulnya lagi seperti selalu. “Sekarang
kau cakap, kenapa kau bergaduh tadi? Kenapa kau pukul anak pengetua
tu? Cakap Along, cakap!” Jerkah ibu. Along semakin berdebar-debar
namun dia tidak dapat berkata-kata. Suaranya bagai tersekat di
kerongkong. Malah, dia juga tidak tahu bagaimana hendak menceritakan
hal sebenar. Si ibu semakin bengang. “ Jadi betul la kau yang mulakan
pergaduhan ye!? Nanti kau, suka sangat cari penyakitkan, sekarang nah,
rasakan!” Si ibu merotan Along berkali-kali dan berkali-kali jugaklah
Along menjerit kesakitan.

“Sakit bu…sakit….maafkan Along bu, Along janji tak buat lagi….Bu,
jangan pukul bu…sakit bu…” Along meraung meminta belas si ibu agar
tidak merotannya lagi. “Tau sakit ye, kau bergaduh kat sekolah tak
rasa sakit?” Balas ibu lagi. Kali ini semakin kuat pukulan si ibu
menyirat tubuh Along yang kurus itu. “Bu…ampunkan Along bu…bukan Along
yang mulakan…bukan Along….bu, sakit bu..!!”, rayu Along dengan suara
yang tersekat-sekat menahan pedih. Along memaut kaki si ibu.
Berkali-kali dia memohon maaf daripada ibunya namun siratan rotan
tetap mengenai tubuhnya. Along hanya mampu berdoa. Dia tidak berdaya
lagi menahan tangisnya. Tangis bukan kerana sakitnya dirotan, tapi
kerana memikirkan tidak jemukah si ibu merotannya setiap hari. Setelah
hatinya puas, si ibu mula berhenti merotan Along. Tangan Along yang
masih memaut kakinya itu di tepis kasar. Along menatap mata ibu. Ada
manik-manik kaca yang bersinar di kelopak mata si ibu. Along
 memandang dengan sayu. Hatinya sedih kerana telah membuatkan ibunya
menangis lagi kerananya.

Malam itu, Along berjaga sepanjang malam.. Entah mengapa matanya tidak
dapat dilelapkan. Dia asyik teringatkan peristiwa dirotan ibu petang
tadi. Begitulah yang berlaku apabila ibu marahkannya. Tapi kali ini
marah ibu sangat memuncak. Mungkin kerana dia menumbuk anak pengetua
sewaktu di sekolah tadi menyebabkan pengetua hilang sabar dan
memanggil ibunya ke sekolah untuk membuat aduan kesekian kalinya.
Sewaktu di bilik pengetua, Along sempat menjeling ibu di sebelah..
Namun, dia tidak diberi kesempatan untuk bersuara. Malah, semua
kesalahan itu di dilemparkan kepadanya seorang. Si Malik anak pengetua
itu bebas seolah-olah sedikit pun tidak bersalah dalam hal ini. Along
mengesat sisa-sisa air mata yang masih bertakung di kelopak matanya.
Dia berlalu ke meja tulis mencapai minyak sapu lalu disapukan pada
bekas luka yang berbirat di tubuhnya dek rotanan ibu tadi.
Perlahan-lahan dia menyapu ubat namun masih tetap terasa pedihnya.
Walaupun sudah biasa dirotan,
 namun tidak seteruk kali ini. Along merebahkan badannya. Dia cuba
memejamkan mata namun masih tidak mahu lelap. Seketika wajah ibu
menjelma diruang ingatannya. Wajah ibu suatu ketika dahulu sangat
mendamaikan pada pandangan matanya. Tetapi, sejak dia gagal dalam SPM,
kedamaian itu semakin pudar dan hanya kelihatan biasa dan kebencian di
wajah tua itu. Apa yang dibuat serba tidak kena pada mata ibu. Along
sedar, dia telah mengecewakan hati ibu dahulu kerana mendapat
keputusan yang corot dalam SPM. Tetapi Along tidak pernah ambil hati
dengan sikap ibu walau adakalanya kata-kata orang tua itu menyakiti
hatinya. Along sayang pada ibu. Dialah satu-satunya ibu yang Along ada
walaupun kasih ibu tidak semekar dahulu lagi. Along mahu meminta maaf.
Dia tidak mahu menjadi anak derhaka. Fikirannya terlalu cacamarba, dan
perasaannya pula semakin resah gelisah. Akhirnya, dalam kelelahan
melayani perasaan, Along terlelap juga.

Seminggu selepas peristiwa itu, si ibu masih tidak mahu bercakap
dengannya. Jika ditanya, hanya sepatah dijawab ibu. Itupun acuh tidak
acuh sahaja. Pulang dari sekolah, Along terus menuju ke dapur. Dia
mencangak mencari ibu kalau-kalau orang kesayangannya itu ada di situ.
Along tersenyum memandang ibu yang terbongkok-bongkok mengambil sudu
di bawah para dan kemudian mencacap makanan yang sedang dimasak itu.
Dia nekad mahu menolong. Mudah-mudahan usahanya kali ini berjaya
mengambil hati ibu. Namun, belum sempat dia melangkah ke dapur, adik
perempuannya yang baru pulang daripada mengaji terus meluru ke arah
ibu. Along terperanjat dan cuba berselindung di sebalik pintu sambil
memerhatikan mereka.

“ Ibu..ibu masak apa ni? Banyaknya lauk, ibu nak buat kenduri ye!?”
Tanya Atih kehairanan. Dia tidak pernah melihat ibunya memasak makanan
yang pelbagai jenis seperti itu. Semuanya enak-enak belaka. Si ibu
yang lincah menghiris sayur hanya tersenyum melihat keletah anak
bongsunya itu. Sementara Along disebalik pintu terus memerhatikan
mereka sambil memasang telinganya. “Ibu, Atih nak rasa ayam ni satu
boleh?” “ Eh jangan, nanti dulu... Ibu tau Atih lapar, tapi tunggulah
Kak Ngah dengan Alang balik dulu. Nanti kita makan sekali. Pergi naik
atas mandi dan tukar baju dulu ye!”, si ibu bersuara lembut. Along
menarik nafas panjang dan melepaskannya perlahan. ‘anak-anak
kesayangan ibu nak balik rupanya…’ bisik hati kecil Along. “Kak Ngah
dengan Alang nak balik ke ibu?”, soalnya lagi masih belum berganjak
dari dapur. Si ibu mengangguk sambil tersenyum. Di wajahnya jelas
menampakkan kebahagiaan. “Oooo patutlah ibu masak lauk
 banyak-banyak. Mmm bu, tapi Atih pelik la. Kenapa bila Along balik,
ibu tak masak macam ni pun?”. Along terkejut mendengar soalan Atih.
Namun dia ingin sekali tahu apa jawapan dari ibunya. “Along kan
hari-hari balik rumah? Kak Ngah dengan Alang lain, diorang kan duduk
asrama, balik pun sebulan sekali ja!”, terang si ibu. “Tapi, ibu tak
penah masak lauk macam ni dekat Along pun..”, soal Atih lagi. Dahinya
sedikit berkerut dek kehairanan. Along mula terasa sebak. Dia mengakui
kebenaran kata-kata adiknya itu namun dia tidak mahu ada perasaan
dendam atau marah walau secalit pun pada ibu yang sangat disayanginya.
“Dah tu, pergi mandi cepat. Kejap lagi kita pergi ambil Kak Ngah
dengan Alang dekat stesen bas.” , arah ibu. Dia tidak mahu Atih
mengganggu kerja-kerjanya di dapur dengan menyoal yang bukan-bukan.
Malah ibu juga tidak senang jika Atih terus bercakap tentang Along.
Pada ibu, Along anak yang derhaka yang selalu menyakiti hatinya. Apa
 yang dikata tidak pernah didengarnya. Selalu pula membuat hal di
sekolah mahupun di rumah. Disebabkan itulah ibu semakin hilang
perhatian pada Along dek kerana marah dan kecewanya.

Selepas ibu dan Atih keluar, Along juga turut keluar. Dia menuju ke
Pusat Bandar sambil jalan-jalan buat menghilangkan tekanannya. Tiba di
satu kedai, kakinya tiba-tiba berhenti melangkah. Matanya terpaku pada
sepasang jubah putih berbunga ungu yang di lengkapi dengan tudung
bermanik. ‘Cantiknya, kalau ibu pakai mesti lawa ni….’ Dia bermonolog
sendiri. Along melangkah masuk ke dalam kedai itu. Sedang dia
membelek-belek jubah itu, bahunya tiba-tiba disentuh seseorang. Dia
segera menoleh. Rupa-rupanya itu Fariz, sahabatnya. “La…kau ke, apa
kau buat kat sini?”, tanya Along ingin tahu sambil bersalaman dengan
Fariz. “Aku tolong jaga butik kakak aku. Kau pulak buat apa kat
sini?”, soalnya pula. “Aku tak de buat apa-apa, cuma nak tengok-tengok
baju ni. Aku ingat nak kasi mak aku!”, jelas Along jujur. “waa…bagus
la kau ni Azam. Kalau kau nak beli aku bagi less 50%. Macammana?”
Terlopong mulut Along mendengar tawaran Fariz itu. “Betul
 ke ni Riz? Nanti marah kakak kau!”, Along meminta kepastian. “Untuk
kawan baik aku, kakak aku mesti bagi punya!”, balas Fariz
meyakinkannya. “Tapi aku kena beli minggu depan la. Aku tak cukup duit
sekarang ni.” Cerita Along agak keseganan. Fariz hanya menepuk mahunya
sambil tersenyum. “Kau ambik dulu, lepas tu kau bayar sikit-sikit.”
Kata Fariz . Along hanya menggelengkan kepala tanda tidak setuju. Dia
tidak mahu berhutang begitu. Jika ibunya tahu, mesti dia dimarahi
silap-silap dipukul lagi. “Dekat kau ada berapa ringgit sekarang ni?”,
soal Fariz yang benar-benar ingin membantu sahabatnya itu. Along
menyeluk saku seluarnya dan mengeluarkan dompet berwarna hitam yang
semakin lusuh itu. “Tak sampai sepuluh ringgit pun Riz, tak pe lah,
aku datang beli minggu depan. Kau jangan jual dulu baju ni tau!”,
pesan Along bersungguh-sungguh. Fariz hanya mengangguk senyum.

Hari semakin lewat. Jarum pendek sudah melangkaui nombor tujuh.
Setelah tiba, kelihatan Angah dan Alang sudah berada di dalam rumah.
Mereka sedang rancak berbual dengan ibu di ruang tamu. Dia menoleh ke
arah mereka seketika kemudian menuju ke dapur. Perutnya terasa lapar
sekali kerana sejak pulang dari sekolah petang tadi dia belum makan
lagi. Penutup makanan diselak. Syukur masih ada sisa lauk-pauk yang
ibu masak tadi bersama sepinggan nasi di atas meja. Tanpa berlengah
dia terus makan sambil ditemani Si Tomei, kucing kesayangan arwah
ayahnya. “Baru nak balik waktu ni? Buat hal apa lagi kat luar tu?”,
soalan ibu yang bernada sindir itu tiba-tiba membantutkannya daripada
menghabiskan sisa makanan di dalam pinggan. “Kenapa tak makan kat luar
ja? Tau pulak, bila lapar nak balik rumah!”, leter ibu lagi. Along
hanya diam. Dia terus berusaha mengukir senyum dan membuat muka
selamber seperti tidak ada apa-apa yang berlaku. Tiba-tiba Angah dan
Alang
 menghampirinya di meja makan. Mereka berdiri di sisi ibu yang masih
memandang ke arahnya seperti tidak berpuas hati. “Along ni teruk tau.
Suka buat ibu susah hati. Kerana Along, ibu kena marah dengan pengetua
tu.” Marah Angah, adik perempuannya yang sedang belajar di MRSM. Along
mendiamkan diri. Diikutkan hati, mahu saja dia menjawab kata-kata
adiknya itu tetapi melihat kelibat ibu yang masih di situ, dia
mengambil jalan untuk membisu sahaja. “Along! Kalau tak suka belajar,
berhenti je la. Buat je kerja lain yang berfaedah daripada
menghabiskan duit ibu", sampuk Alang, adik lelakinya yang menuntut di
sekolah berasrama penuh. Kali ini kesabarannya benar-benar tercabar.
Hatinya semakin terluka melihat sikap mereka semua. Dia tahu, pasti
ibu mengadu pada mereka. Along mengangkat mukanya memandang wajah ibu.
Wajah tua si ibu masam mencuka. Along tidak tahan lagi. Dia segera
mencuci tangan dan meluru ke biliknya.

Perasaannya jadi kacau. Fikirannya bercelaru.. Hatinya pula jadi tidak
keruan memikirkan kata-kata mereka. Along sedar, kalau dia menjawab,
pasti ibu akan semakin membencinya. Along nekad, esok pagi-pagi, dia
akan tinggalkan rumah. Dia akan mencari kerja di Bandar. Kebetulan
cuti sekolah selama seminggu bermula esok. Seperti yang dinekadkan,
pagi itu selesai solat subuh, Along terus bersiap-siap dengan membawa
beg sekolah berisi pakaian, Along keluar daripada rumah tanpa ucapan
selamat. Dia sekadar menyelitkan nota buat si ibu menyatakan bahawa
dia mengikuti program sekolah berkhemah di hutan selama seminggu.
Niatnya sekadar mahu mencari ketenangan selama beberapa hari justeru
dia terpaksa berbohong agar ibu tidak bimbang dengan tindakannya itu.
Along menunggang motorsikalnya terus ke Pusat Bandar untuk mencari
pekerjaan. Nasib menyebelahinya, tengah hari itu, dia diterima bekerja
dengan Abang Joe sebagai pembantu di bengkel membaiki motorsikal
dengan
 upah lima belas ringgit sehari, dia sudah rasa bersyukur dan gembira.
Gembira kerana tidak lama lagi, dia dapat membeli jubah untuk ibu.
Hari ini hari ke empat Along keluar daripada rumah. Si ibu sedikit
gelisah memikirkan apa yang dilakukan Along di luar. Dia juga berasa
agak rindu dengan Along. Entah mengapa hati keibuannya agak tersentuh
setiap kali terpandang bilik Along. Tetapi kerinduan dan kerisauan itu
terubat apabila melihat gurau senda anak-anaknya yang lain.

Seperti selalu, Along bekerja keras membantu Abang Joe di bengkelnya.
Sikap Abang Joe yang baik dan kelakar itu sedikit sebanyak mengubat
hatinya yang luka. Abang Joe baik. Dia banyak membantu Along antaranya
menumpangkan Along di rumahnya dengan percuma. “Azam, kalau aku tanya
kau jangan marah k!”, soal Abang Joe tiba-tiba sewaktu mereka
menikmati nasi bungkus tengah hari itu. “Macam serius jer bunyinya
Abang Joe?” Along kehairanan. “Sebenarnya, kau lari dari rumah kan ?”
Along tersedak mendengar soalan itu. Nasi yang disuap ke dalam mulut
tersembur keluar. Matanya juga kemerah-merahan menahan sedakan.
Melihat keadaan Along itu, Abang Joe segera menghulurkan air. “Kenapa
lari dari rumah? Bergaduh dengan parents?” Tanya Abang Joe lagi cuba
menduga. Soalan Abang Joe itu benar-benar membuatkan hati Along sebak.
Along mendiamkan diri. Dia terus menyuap nasi ke dalam mulut dan
mengunyah perlahan. Dia cuba menundukkan mukanya cuba menahan
 perasaan sedih. “Azam, kau ada cita-cita tak…ataupun impian ker…?”
Abang Joe mengubah topik setelah melihat reaksi Along yang kurang
selesa dengan soalannya tadi. “ Ada ” jawab Along pendek “Kau nak jadi
apa besar nanti? Jurutera? Doktor? Cikgu? Pemain bola? Mekanik macam
aku…atau….” Along menggeleng-gelengka n kepala. “semua tak…Cuma satu
je, saya nak mati dalam pangkuan ibu saya.” Jawab Along disusuli
ketawanya. Abang Joe melemparkan tulang ayam ke arah Along yang tidak
serius menjawab soalannya itu. “ Ala , gurau ja la Abang Joe.
Sebenarnya….saya nak bawa ibu saya ke Mekah dan…saya….saya nak jadi
anak yang soleh!”. Perlahan sahaja suaranya namun masih jelas
didengari telinga Abang Joe. Abang Joe tersenyum mendengar jawapannya.
Dia bersyukur di dalam hati kerana mengenali seorang anak yang begitu
baik. Dia sendiri sudah bertahun-tahun membuka bengkel itu namun belum
pernah ada cita-cita mahu menghantar ibu ke Mekah.

Setelah tamat waktu rehat, mereka menyambung kerja masing-masing.
Tidak seperti selalu, petang itu Along kelihatan banyak berfikir.
Mungkin terkesan dengan soalan Abang Joe sewaktu makan tadi. “Abang
Joe, hari ni, saya nak balik rumah ...terima kasih banyak kerana jaga
saya beberapa hari ni”, ucap Along sewaktu selesai menutup pintu
bengkel. Abang Joe yang sedang mencuci tangannya hanya mengangguk.
Hatinya gembira kerana akhirnya anak muda itu mahu pulang ke pangkuan
keluarga. Sebelum berlalu, Along memeluk lelaki bertubuh sasa itu. Ini
menyebabkan Abang Joe terasa agak sebak. “Abang Joe, jaga diri
baik-baik. Barang-barang yang saya tinggal kat rumah Abang Joe tu,
saya hadiahkan untuk Abang Joe.” Kata Along lagi. “Tapi, kau kan
boleh datang bila-bila yang kau suka ke rumah aku!?”, soal Abang Joe.
Dia risau kalau-kalau Along menyalah anggap tentang soalannya tadi.
Along hanya senyum memandangnya. “Tak apa, saya bagi kat Abang Joe.
Abang
 Joe, terima kasih banyak ye! Saya rasa tak mampu nak balas budi baik
abang. Tapi, saya doakan perniagaan abang ni semakin maju.” Balasnya
dengan tenang. Sekali lagi Abang Joe memeluknya bagai seorang abang
memeluk adiknya yang akan pergi jauh.

Berbekalkan upahnya, Along segera menuju ke butik kakak Fariz untuk
membeli jubah yang diidamkannya itu. Setibanya di sana , tanpa
berlengah dia terus ke tempat di mana baju itu disangkut. “ Hey Azam,
mana kau pergi? Hari tu mak kau ada tanya aku pasal kau. Kau lari dari
rumah ke?”, soal Fariz setelah menyedari kedatangan sahabatnya itu.
Along hanya tersengeh menampakkan giginya. “Zam, mak kau marah kau
lagi ke? Kenapa kau tak bagitau hal sebenar pasal kes kau tumbuk si
Malik tu?” “Tak pe lah, perkara dah berlalu….lagipun, aku tak nak ibu
aku terasa hati kalau dia dengar tentang perkara ni", terang Along
dengan tenang. “Kau jadi mangsa. Tengok, kalau kau tak bagitau, mak
kau ingat kau yang salah", kata Fariz lagi. “Tak apa lah Riz, aku tak
nak ibu aku sedih. Lagipun aku tak kisah.” “Zam..kau ni…..” “Aku ok,
lagipun aku sayang dekat ibu aku. Aku tak nak dia sedih dan ingat
kisah lama tu.” Jelas Along memotong kata-kata si
 sahabat yang masih tidak berpuas hati itu. “Aku nak beli jubah ni
Riz. Kau tolong balutkan ek, jangan lupa lekat kad ni sekali, k!”,
pinta Along sambil menyerahkan sekeping kad berwarna merah jambu. “No
problem…tapi, mana kau dapat duit? Kau kerja ke?” , soal Fariz ingin
tahu. “Aku kerja kat bengkel Abang Joe. Jadi pembantu dia", terang
Along. “Abang Joe mana ni?” “Yang buka bengkel motor kat Jalan Selasih
sebelah kedai makan pakcik kantin kita tu!”, jelas Along dengan
panjang lebar. Fariz mengangguk . “Azam, kau nak bagi hadiah ni kat
mak kau bila?” “Hari ni la…” balas Along. “Ooo hari lahir ibu kau hari
ni ek?” “Bukan, minggu depan…” “Habis?. Kenapa kau tak tunggu minggu
depan je?”, soal Fariz lagi. “Aku rasa hari ni je yang yang sempat
untuk aku bagi hadiah ni. Lagipun, aku harap lepas ni ibu aku tak
marah aku lagi.” Jawabnya sambil mengukir senyum.

Along keluar daripada kedai. Kelihatan hujan mulai turun. Namun Along
tidak sabar menunggu untuk segera menyerahkan hadiah itu untuk ibu.
Sambil menunggang, Along membayangkan wajah ibu yang sedang tersenyum
menerima hadiahnya itu. Motosikalnya sudah membelok ke Jalan Nuri II.
Tiba di simpang hadapan lorong masuk ke rumahnya, sebuah kereta wira
yang cuba mengelak daripada melanggar seekor kucing hilang kawalan dan
terus merempuh Along dari depan yang tidak sempat mengelak. Akibat
perlanggaran yang kuat itu, Along terpelanting ke tengah jalan dan
mengalami hentakan yang kuat di kepala dan belakangnya. Topi keledar
yang dipakai mengalami retakan dan tercabut daripada kepalanya, Along
membuka matanya perlahan-lahan dan terus mencari hadiah untuk si ibu
dan dengan sisa kudrat yang ada, dia cuba mencapai hadiah yang
tercampak berhampirannya itu. Dia menggenggam kuat cebisan kain dan
kad yang terburai dari kotak itu. Darah semakin membuak-buak keluar
dari
 hidungnya. Kepalanya juga terasa sangat berat, pandangannya
berpinar-pinar dan nafasnya semakin tersekat-sekat. Dalam keparahan
itu, Along melihat kelibat orang–orang yang sangat dikenalinya sedang
berlari ke arahnya. Serta merta tubuhnya terus dirangkul seorang
wanita. Dia tahu, wanita itu adalah ibunya. Terasa bahagia sekali
apabila dahinya dikucup saat itu. Along gembira. Itu kucupan daripada
ibunya. Dia juga dapat mendengar suara Angah, Alang dan Atih
memanggil-manggil namanya. Namun tiada suara yang keluar dari
kerongkongnya saat itu. Along semakin lemah. Namun, dia kuatkan
semangat dan cuba menghulurkan jubah dan kad yang masih
digenggamannya itu. “Ha..hadiah….untuk… .ibu………” ucapnya sambil
berusaha mengukir senyuman. Senyuman terakhir buat ibu yang sangat
dicintainya. Si ibu begitu sebak dan sedih. Si anak dipeluknya sambil
dicium berkali-kali. Air matanya merembes keluar bagai tidak dapat
ditahan lagi. Pandangan Along semakin
 kelam. Sebelum matanya tertutup rapat, terasa ada air hangat yang
menitik ke wajahnya. Akhirnya, Along terkulai dalam pangkuan ibu dan
dia pergi untuk selama-lamanya.

Selesai upacara pengebumian, si ibu terus duduk di sisi kubur Along
bersama Angah, Alang dan Atih. Dengan lemah, wanita itu mengeluarkan
bungkusan yang hampir relai dari beg tangannya. Sekeping kad berwarna
merah jambu bertompok darah yang kering dibukanya lalu dibaca. ‘Buat
ibu yang sangat dikasihi, ampunkanlah salah silap along selama ini.
Andai along melukakan hati ibu, along pinta sejuta kemaafan. Terimalah
maaf along bu..Along janji tak kan membuatkan ibu marah lagi. Ibu,
Along sayang ibu selama-lamanya. Selamat hari lahir ibu… dan terimalah
hadiah ini…..UNTUKMU IBU!’ Kad itu dilipat dan dicium. Air mata yang
bermanik mula berjurai membasahi pipi. Begitu juga perasaan yang
dirasai Angah, Alang dan Atih. Masing-masing berasa pilu dan sedih
dengan pemergian seorang abang yang selama ini disisihkan. Sedang
melayani perasaan masing-masing, Fariz tiba-tiba muncul. Dia terus
mendekati wanita tua itu lalu mencurahkan segala apa yang dipendamnya
 selama ini. “Makcik, ampunkan segala kesalahan Azam. Azam tak
bersalah langsung dalam kes pergaduhan tu makcik. Sebenarnya, waktu
Azam dan saya sibuk menyiapkan lukisan, Malik datang dekat kami.. Dia
sengaja cari pasal dengan Azam dengan menumpahkan warna air dekat
lukisan Azam. Lepas tu, dia ejek-ejek Azam. Dia cakap Azam anak
pembunuh. Bapa Azam seorang pembunuh dan … dia jugak cakap, ibunya
seorang perempuan gila…” cerita Fariz dengan nada sebak. Si ibu
terkejut mendengarnya. Terbayang di ruang matanya pada ketika dia
merotan Along kerana kesalahan menumbuk Malik. “Tapi, kenapa arwah
tidak ceritakan pada makcik Fariz?” Soalnya dengan sedu sedan.
“Sebab…..dia tak mahu makcik sedih dan teringat kembali peristiwa
dulu. Dia cakap, dia tak nak makcik jatuh sakit lagi, dia tak nak
mengambil semua ketenangan yang makcik ada sekarang…walaupun dia
disalahkan, dia terima. Tapi dia tak sanggup tengok makcik dimasukkan
ke hospital sakit jiwa
 semula....” Terang Fariz lagi. Dia berasa puas kerana dapat
menyatakan kebenaran bagi pihak sahabatnya itu.

Si ibu terdiam mendengar penjelasan Fariz. Terasa seluruh anggota
badannya menjadi Lemah. Berbagai perasaan mencengkam hatinya. Sungguh
hatinya terasa sangat pilu dan terharu dengan pengorbanan si anak yang
selama ini dianggap derhaka..



SETIAP KESABARAN AKAN DIGANTI DENGAN KEMENANGAN
SETIAP KEDUKAAN AKAN BERGANTI DENGAN KEBAHAGIAAN 
SETIAP PERPISAHAN PASTI BERMULA DENGAN SATU PERTEMUAN 
SETIAP YANG BERAKHIR AKAN BERTUKAR DENGAN SUATU PERMULAAN
SETIAP KEJADIAN TUHAN PASTI ADA HIKMAHNYA... ......... . 
 

Monday, October 26, 2009

~papadom + frosty apple juice with......

sabtu...

p nengok filem pengarah + pelakon kesayangan aku...syg kew...??

tanpa segan silu aku perkenalkan....

###AFDLIN SHAUKI###

i'm the biggest fan of him...=)

akhirnya impian nk nengok

dri time exam termakbul gak...

mmg masyuk ar papadom...

same goes ngn ctew2 diew yg laen..

da beh negok..p isi perot lagik skaly.

destinasi biase..

secret recipe..

neh nk story...

gurl yg amek order tuh..muke punyew ar kerek..

tuh xpew gik..

nk amek order..paper pown xbwk..

aku dlm ati...

minah neh yoyo jew ingat order kiteowank neh..

aku pown order...

smpai part air...

frosty water melon satu!!

##5 minit kemudian##

diew antaw smue order btowl..

xcept..

frosty water melon..

diew antaw frosty apple juice with...

CELERY...

malas nk memekak..

aku telan jew..

BLURP.....!!!!!!!

xsedap nk mati...

apple juice nyew xgase...

celery tuh yg over gase diew..

mmg stok nk muntah...

                               muke hipokrit..tepakse gak abes an..

                            muke yg girang xminum air tuh....=P

    pikir jap...??? camnew nk abeh an air neh...nanty membazir..

                                                       redah jew lowh...=)

p/s : make sure owg yg amek order tuh tulis order kitew...isk3...

Thursday, October 22, 2009

~pathethic vacation~

pathethic kew...??huhu..bley ar...

citew nyew begini...

ari isnin ritu..smpai uma..

tetibew mak katew ciap2..nk p singapore..

SINGAPORE..??

mmg da bekurun ar x pegi..haha...

ati aku pown bebungew2 nk p shoping...

aku nanyew sapew yg p..

upenyew aku,akak ngn mak aku jew..

abah busy..

bangah pown..hurm..

abeh sapew nk drive kt singapore tuh...

akak aku katew adew member diew yg follow..

smpai otel blue wave da kul12 mlam..

semangat nk p shoping neh sok nyew..

skaly...

member akak aku xbawak passport!!!!!!!

ati aku hancur lebur...

abah aku confirm xbagik aku,akk ngn mak..

masok singapore sendiri..

jalan diew belit2 ar...

at last...aku end up p shoping kt...

THE ZON..

jusco tebrau...

etc....

seday nyew....!!!!!!!!

Tuesday, October 20, 2009

~deleted~

erm......

memory about exam >>>>> DELETED

gilew susah....

susah nk mati ar...

mmg susah...

no wonder ar owg xnk masok matrix...

tp soklan past year xdew ar susah sgt...

napew soklan aku camneh...???

napew...???
tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku wonder...

camnew siblings aku ley pat 4.0 kt asasi ngn matrix....????

tension nyew!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

english 1 : besh..

english 2 : mmg masyuk...

math 1 : boley bla gik..

math 2 : rase sparowh 'mati' da..

chem 1 : boley ar...

chem 2 : mmg da 'mati'...

biology 1 : tricky gilew..

biology 2 : besh la jugak..

abesy exam...19 oktober...11.30 a.m...tros p masjid tanah...*glamour nyew tempat*...haha...p mkan KFC with all my roomates...kebulur xingat nyew...

smpai uma...xbtaw parents gik...xbrani...asek2 aku jew yg kecewakan parents aku...

xsuke ar...

SPM...dlam siblings...aku pling trok...

MATRIX...MCM LEBEY KUANG SPM JEW...

hurm.................................

the most important thing......

memory about syed aidid >>>>> DELETED

DELETED a long long long time ago....=)

Friday, September 25, 2009

~rayer lagik~

ehem2...neh nk ctew rayer lagik neh...

citew nyew memulew begini...

plan ngn aja,soub ngn sharul nk p jlan rayer ari khamis...at the very last moment...soub antaw msg...

soub : aja...sowey..xpat join ar sok...kne p k.l...sowey au...

aku   : hurm...yolah....(dlam atie..."jgn sharul plak xjdik"...)

aku pown msg ar sharul....

aku    : sharul...soub xjdik p ar..kne p k.l...sharul ajak ar bob kew...

sharul : org xtaw bob free kew x...nanty mlm kunk org kompom an balek...

aku    : orait....

*********malam pown berlabuh**********

sharul : aja sok p naek apew...??

aku     : nek kete aja...jom ar nek skaly...

------------------dipendekkan story-------------------

sharul : aja...xjdik ar sok...org kne teman an mak org p uma kengkawan diew...

aku     : owh...xpew ar...mom must be the top priority....

sharul : tuh ar pasal...sorry au aja....

aku     : eh xpew ar...xesah....

sharul : so sorry....

***********siang menjelma**************

aja msg aku....

aja : aja..kitew nk p manew neh...??

aku : uma syeira...pastuh no idea...hang out jew ar...

aja : owkey...

***********jam berdetik kul 10********

aja smpai...kiteowank pon p uma syeira...borak nyew borak smpa kul 1...pew gik...grak ar balek..bapew lamew nk lepak uma owg...haha...

p lew dataran...cuci mate jap...nmpak plak muiezz...muiz xnmpak aku...(kne kew mention..??)

p mkn kt burger king...abesy jew mkn,nk kuaw kdai...tesempak plak ngn mamat yg bename khairul anuar ariffin...bapak lamew ar aku xjumpe diew..adew ar 5 taon xjmpe...agak xcited jmpe diew...da ar mkin ensem...pergh...agak cair disitu..kejap jew ar cair...haha...beborak lew kt tengah2 burger king tuh...mcm xdew tmpat len..

then p shoping kt parkson...ngh shoping..mimi msg...

mimi : aja..adew uma x...??

aku : xdew..kt mp..napew...??

mimi : ingat nk dtg rayer...

aku : kowank kt new..??

mimi : uma anep...

aku   : (aku teingin nk jmpe anep)...xdew owg p uma anep,pastuh bru p uma owg..

mimi : aja bru kuaw mp ek...??jmpe kt uma aja jew ar...

aku : hah yew lowh...(gipon,anep an xajak owg dtg uma...semak2 jew nk dtg uma anep an...) 

***********uma aku**************

borak2 ngn diowank....skaly aku pon follow ar p rayer skaly....

aku ikowt p uma adha kowt...xingat namew diew..junior kami...

then..uma azim..azim masak tuh...bla ar azim...geli aku...

pastuh...su ngn piqa nk balek uma...tp moto diowank kt uma aku...antaw diowank blek uma kau dlu...syam n the geng da jln p uma amer...

disebab an aku antaw diowank balek,aku agak lmbat smpai kt uma amer..

mmg sumpah malu nk masok....skaly nk balek,mak amer plak kuaw...p lew salam..tpi mmg segan gilew ar...da ar dtg lmbat..xmasok plak tuh...isk3...mer..ckap ngn mak owg ckap sowey xmasok....

then p uma irfan...kenyang btowl ari neh...

balek p klebang dulu antaw tira balek..smpai uma da kul 8.30...abg aku da bebunyik....

abgyong : amboy adek abg...kuaw begayer smpai mlam...

aku         : hehe...(xmampu berkatew apew)

aku         : mak ngn abah xmarah an..??(smbil pndang mak n abah)

parents  : x lowh...=) .....berbunge atie aku....

overall....mmg enjoy abesy ar!!!da ar lamew xjmpe diowank...kowank...besh2 kuaw ari neh...=)

Wednesday, September 23, 2009

....hui.....it's rayer....

nothink to write on...juz pictures on 1st rayer..hui...it's rayer..hehe..                                                                                                                                                                                                                                                                       pepagi rayer kt uma...=)                                                                                           


                                         pastuh p uma paklang...=)

                                       begambar ngn family paklang....                                                                             

                                  neh plak da sampai kampung kt muar....                                                                                                               my lovely family........lurve all...                                                                                                                  neh kompom bonda tecinta aku....                                                                                                                     abangah aku yg intelligent....

                                          huhu...ngn akak techenta....

                                   abangyong yg superb brilliant...haha..

                              abgoyi yg dentist to be....coming soon.....

     sememang nyew parents ku yg amat dicintai.....(ngn cucu)

    neh lowh along,akk ipar n anak buah aku...(da jdik mak su..)

                                       apahal la pulak neh...??

                                 memang lew bro-bro aku neh...huisy...

Tuesday, September 22, 2009

~experiment~

experiment yang sekian lamew nyew telah aku lakukan...dan akhir nyew aku mmpunyai mase towk post an psal xperiment neh......

*******DISSECTION OF RAT*****************

bagik budak2 asasi sains ngn matrix sains hayat,kompom ar uat xperiment neh..tp xesah ar...nk tunjuk gak kehebatan aku membedah tikus yg comel..........comel kew....??????????

tikusssssssssssssssss...........here i come................da come pown.....hukhuk.....

                                              pembedahan dimulekan....

                         betapew cantek nyew aku bedah...tanpa darah...

                                                     kitai cikit usus diew.....

                                                   close up part atas....

                                              bawah plak..........huisy.............

memulew mmg geli tahap gaban ar...yg besh nyew...owg laen smue bedah smbil pegang tikus tuh...tapi tidak bagik aku...tangan aku suci...smpai abesy aku xpegang tikus tuh...smue gune tools jew...haha...

time bedah tuh jantung diew lub-dub lub-dup lgik....mmg takot ar..akhir nyew...aku jadik pembunuh....

tidak................................

i'm the killer......................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, September 9, 2009

~hurm..syed again...~

hurm...da lamew gilew xjenguk blog techenta neh...nk upload gamba sbenar nyew..tp xbawak plak usb..hurm..actualy nk ctew psal xperiment yg da bekurun aku uat..saje nk sibok2 ctew kt anep ngn sharul..huhu..next time jew lowh....

final....??? sememang nyew aku menghitung hari...preparation...??sgt unwell prepared..huhu...bley ar cikit2...tp byk gilew nk kne cover neh..xtaw g bile nk crik mase study...time2 mcm neh ar tepikir....KALAU LAH AKU GENIUS...hehe...tepikir la jugak kekadang...to nana...study ek..sibok jew crik blog owg...huhu...


**************************************************

syed....???

as usual...nothing change...at least...aku neh da abesy beusaha da crik taw psal diew.....start dri kakom....memulew cabar aku crik namew diew...da balek kmm plak...punyew lew aku berusaha sesusah payah nyew...aku crik diew kelas apew...nombo matrix diew apew...time table clas diew pown aku taw cikit2...aku xnanyew sapew pown...smue aku crik sendiri...seday nyew...=(

time malam kesyukuran kakom tuh...aku jdik ajk adiah...spnjang aku atas stage tuh..aku pandang diew jew..kalu lew diew nmpak..hurm..

nk balek tuh..diew dtg kt aku...amek paper bag aku...ingatkn diew nk uat apew...upe nyew nk nengok sijil aku...namew penoh aku apew...tuh jew diew uat...apew ar syed neh...naseb bek ar diew alim...aku xpena sey mcm neh...ari2 wish nk nmpak diew...mcm ar penting sgt nk jmpe die..xpena pown aku berharap sgt nk jmpe sumone tuh...xcept syed...hurm..kalau lew diew taw...

yg pling masyuk...every time xchange class yg akan uat aku jumpe diew...huh...besh3...

lgik masyuk...everytime diew nmpak aku die senyum...abesy heaven ar time tuh...

tp..yg bowik nyew..madang jew aku yg nmpak diew slalu..aku gase diew slalu nmpak aku...

belakangan neh...(ayat skema)...aku zohor kt main surau...da bapew kali da aku nmapk diew...aku gase tuh diew...xtaw ar klu aku salah owg an...tp diew xnmpak aku pown...hurm...=(

klau lah die taw....

kalau lah...

rase nyew x kowt....

mmg x pown..........

xkan..........

hurm.........

ntah ar........

Wednesday, August 12, 2009

~syed~

syed...!!!!!syed!!!!!syed...!!!

tolong ar paham....!!!!!

seksa nyew idop aku.....

syed.....................................(ngh jerit name ko neh)

syed....!!!!!

Friday, July 31, 2009

~happiness turn nitemare~

30 july besamaan ari khamis..aku ngn aja decide nk kuaw celebrate bezday kiteowank..memulew besh jew ar..

smpai kt dataran..kiteowank pown bli ar tiket wayang..nk taw kiteowank nengok ctew apew..ehem2..SETEM..yg afdlin shauki belakon tuh..aku neh mmg fan afdhlin shauki..huhu..go back to the story...~

kiteowank tlah manjadi owg yg petame yg membli tiket ctw SETEM tuh..coz ctew tuh bru release smalam..mamat counter tuh plak uat lawak ngn aku...xpew ar..diew nmpak baek jew an..layan ar lawak diew tuh...~

pastuh...p mkn kt burger king...(xdew tmpat laen ar kiteowank akn mkn klu kuaw...xburger king...secret recipe..tuh jew lowh..)

pendek ctew...da masok dlm wayang...~

ngn ati yg gembira,satu row seat kiteowank tuh hanye aku n aja...kami duduk di blakunk skaly..(skema nyew ayat)..xlamew pastuh...adew 2 owg mamat neh dtg..aku pkir diew dowk jaowh cikit dri aku...upenyew seat diew sblah aku...aku da xbapew nk sedap ati neh..ntah pahal ntah..

diew pown dowk ar ngn membe diew..pastuh mkn popcorn...kuat plak tuh bunyik..mkn xtutup mulot..!!then...........bemulew lowh nitemare aku................

diew : hye...nk popcorn...??

aku   : hah..?? xnak...!!

diew : hah...btowl xnk..??

aku   : xnk ar....xpaham bahase kew...??aku da kenyang da td mkn burger king..aku mkn chicken royale lgik au..xyah nk semak2 offer popcorn ko tuh...!!

diew : (smbil ckap kt member diew)..bdak neh xnk ar...

aku   : *uat muke pandai*

****ctew pown start****

hurm....start2 jew ctew tuh,aku da glak...lawak2...xlamew pastu........

kring..kring...kring..(aku xtaw bunyik sbenar)

aku   : sapew nyew phone neh...??xgeti silent kew...??

diew : *ngn slumber badak nyew kuaw kn phone diew dri dlm poket*

aku   : ai mamat neh...maybe xprasan kowt td xsilent...hurm...

diew : *sibowk reply msg*

aku pown nengok jew lowh ctew tuh...xlamew pastuh...

kring..kring...kring..(aku xtaw bunyik sbenar)

diew : *nengok msg smbil reply*

aku   : eh tolong ar..tdi xsilent maybe xprasan..neh da 2nd time pandai2 ar silent..

diew : *uat muke bodoh diew tuh*

kring..kring...kring..(aku xtaw bunyik sbenar)

aku   : bunyik lagik...wey...silent ar bodoh!!!!

diew : *muke cam bangang reply msg*

~aku skunk ngh bengang neh...~

action tuh repeated several times....xlamew pastuh...

telefon berbunyik...

adew plak owg call diew...

diew : hah bang..sy off day ari neh..sy kt mlake neh..ngh nengok waynag..bla..bla..(ckap ngn suare yg kuat bapak nyew..satu panggung dgar)

5minit after that....

telefon berbunyik...

adew lagik owg call diew...

diew : bla..bla..bla...borak nyew hampir 5 minit...

aku   : bodoh ar ko neh...slow down ur voice!!!!

diew : *beborak ngn suare yg kuat lgik*

abesy part telefon bebunyik~

ctew tu mmg klakar ar..aku ngn aja mmg asek tegelak jew...namew pown klakar...everytime aku ngn aja gelak,diew asek pndang kiteowank jew..mcm diew xglak..menyirap plak aku...

bilew aja jew glak..diew pndang aja...pastu ckap kt member diew...

diew : bukan men sukew lgik budak tuh...

membe diew : suke btowl tuh...

bilew aku glak...

diew : ek ey..diew glak ar...cumel jew...

aku   : mampos ar aku glak kew x!!!!

bilew aku senyum....

diew : huu...manis nyew senyum....

aku  : bloody hell ar mamat neh!!

~pendek ctew..spanjang aku nengok ctew tuh,diew bukan nengok ctew tuh..diew asek nengok aku..!!!! aku nyew prasaan time tuh,gase nk sepak2 jew muke mamat neh....~

time duduk tuh...mkin lamew badan die mkin senget kt aku...condong mcm menare pisa...sakit nyew ati aku....

aku   : neh badan neh pahal...??

diew : sajew...

aku   : tepi cikit bley x..??semak ar...seat neh punyew lew bsar...

diew : (smbil ckap kt membe diew)...huu..marah ar...

time2 mcm eh ar aku gase klu aku nengok wayang ngn sharul besh nyew....mmg aku xkn kne ar adegan2 mcm neh...secure rase nyew...sob...sob....sob...

***2nd nitemare***  

pas da bershopping kt mp n datarn...aku ngn aja grak p tesco...aja nk bli brg balek kolej...sesampai nyew di tesco..aja katew diew nk kuaw duet..aku pown follw ar diew p kt ATM machine tuh...sekali................................

like the saying goes....EXPECT THE UNEXPECTED....

taw aku nmpak sapew.....?? xsnggup rase nyew nk ckap....it's mus...!!! 

aku da tenganga da kt situ...mcm manew ar bley jmpe mamat neh...actualy aku owkey jew dlu kwan ngn die...it juz..klu diew xuat hal yg mmg aku piss off punyew,xdew ar aku bnci diew..perasan jew mamat neh...huh!!!!!

pastuh diew dtg plak kt aku...nak xnk,aku pown senyum ar...

mus : aja...??lamew xjmpe...aja xsmbung blajar kew...??

aku : hurm..smbung..kt matrix skunk neh..skunk ngn cuti...mus...??

mus : mus smbung blajar gak..kt merlimau...smbil keje...

aku : owh..da agak da kejew..fitri kt new skunk..??

mus : fitri kt k.l...kejew gak...

aku : owh..owkey ar mus...(aku da angkat kaki nk bla)

mus : aja..nmber phone bapew...??

aku : hah...???

mus : xnk bagik kew...??

aku : 017.....................

mus : cepat nyew ckap...ulang balek....

aku : adoi aik mamat neh....0...1....7...6.............owkey ek..bye...

mus : hah..??urm..bye...

aku tros berlari menuju ke aja...kiteowank due2 ckap bnd yg samew...2nd NITEMARE..

pastuh an...aku nmpak ar kdai hot market...kdai tuh aku xkesah..yg aku kesah..aku nmpak byk bnd pink...aku tarek aja p nengok bnd2 pink tuh...smbil aku ngn aja tgah mengade2 cube bnd2 tuh..aku teprasan diew kt blakunk aku..ngh pandang aku...

aku : aja...ltak balek..jom bla...

aja : jap ar..katew nk bli...

aku : xnk!!!cpat ar..mus kt blakunk...!!!

aja  : hah..??jom2...

mmg nite mare..kiteowank jln mcm lipas kudung..haha..skaly time ngh bli brg..adew owg call aku..aku pown angkat ar..

aku : hello...

diew : neh mus neh...napew xreply msg...??

aku : hah??adew antaw msg kew...??xprasn ar..jap g reply..bye!!

pendek ctew..diew nanyew lew mcm2 kt aku..part yg xbley bla..aja..mus nk ajak aja nengok wyang sabtu neh bley...?? aku ngn segere reply..XBOLEY!!!

hurm....tuh lowh nitemare aku..celebration yg happy turn to nitemare.......waaaaaaaaaaaaaaa...

p/s: sharul..next time nengok wayang ngn owg ek...hukhuk...

      : smue diolog yg bercolour biru tuh..aku juz ckap dlm ati jew...huhu..



Monday, July 27, 2009

~26 JULY 2009~

wow........what so special about this date...???

haha...to me...it's really a special day for me....

                                                                        ********************

aku da tidow kul 11.30 p.m besamaan 25 july 2009...exact jam bedetik kul 12 p.m on 26 july....

*...jeng...jeng...jeng...*

siblings aku : iti..iti...bangon cpat!!! (smbil nyanyi lagu hillary duff.."wake up2..on saturday nite")

aku               : what's up bro sis...?? *ngn muke ngantowk xingat duniew*

parents + siblings aku : (koir beramai-ramai)

happy birthday to you..

happy birthday to you..

happy birthday to itie lolen..

happy birthday to budak kecik..

(dalam 3 version..english,deutch,mandarin)

aku...??? *pura2 tercengang*

haha..xdew ar..aku say ar...danke shun everybody...luv u all..!!! pastuh aku kisz smue owg...

then...taw aku uat pew...??pew lgik...smbung tidow ar..haha...trok towl prangai an...

actually...i'm waiting for sumone to text me n say"...happy birthday sis..luv u damn much..." 

the person should be nur badriah harun..diew patowt ckap mcm slalu diew ckap tuh...tp bukan diew yg jdik first person yg text aku..sob...sob...sday towl...straight xdew mood nk bace msg laen...so aku decide bace sok pagi jew...

pagi tuh aku bangon kul 6 lebey...bacew lew msg yg belambak2 tuh...still xdew msg dri bad...huh!!! sday towl...

at last aku decide call diew..memandangkan FREE an...our conversation....

aku : bad!!!! kecik atie owg au...

bad : aja....sowey sis...owg tetidow ar mlm td...phone plak silent..owg xnoticed reminder aja nyew birthday...

aku : sis..............ngajowk ar.............*silent*

bad : sis....so sowey...owg tetidow...segan owg..time birthday owg,aja jdik owg first wish...birthday aja owg plak tetidow...owg mesty da jdik owg yg ntah ke bapew ntah wish an..??

aku : taw xpew...sob...sob...

bad : sis...(ngn suare yg lembut + bajet manjew..)

aku : yew..(ngn suare yg lembut + bajet manjew gak..)

bad : happy birthday ek...luv u sis...

aku : owkey..luv u too..hehe...jom story sis...

# eh..neh ctew kami bedue...ehem3..biase ar kami..adew jew story #

***********************

birthday mmg besh an...pat byk adiah...huhu..aku nk taruk gamba adiah2 birthday aku...tp lom snap snap picture gik..kunk aku ltak lew...huhu..

konklusi nyew...ari aku asek dekat phone jew...asal adew owg antaw msg wish,aku straight call...borak xingat duniew...nk meletop phone aku...haha...aku offer family aku sapew nk call pkai ar phone aku...tp diowank xdew chance pown...24hours phone kt tlinge aku...haha...jahat3..

erm...ari neh...da abesy da aku nyew birthday..lamew nyew lgik nk tunggu next year...ari jumaat neh aku kuaw ngn aja..celebrate birthday kami bedue...sok birthday aja plak...hehe..namew samew...lahir pown dekat2 kami neh...

~taggie from anep~

pergh...bukan men mention gik my full name..haha..

*popular kajap*

untuk mengelakkan owg jdik lebey popular,owg uat lew...yew anep..=)

1. Besides your lips , where is the favorite spot to get kissed?                                          ~isk3...no comment...*mcm artist cikit*

2. How did you feel when you woke up this morning?                                                 ~ala.....it's a new day...da abesy da aku nyew birthday...hukhuk..


3. Who was the last person / people you took a photo with?
~my family..time dinner celebrate birthday..

4. Would you consider yourself spoiled?
~100% NOPE!!!  *bajet jew*

6. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
~adew...dulu ar...pastuh da xdew da...

7. Do you want someone to be dead?
~nak3...sapew2 yg kejam to the muslimin..

8. What does your last text message say ?
~lowh...nk itot p pavillion...nk shoping gak..tp owg kt mlakew neh hah..

9. What are you thinking right now ?                                                                        ~bilew aku nk uat tutor aku yg belambak2 neh...???


10. Do you want someone to be with you right now ?                                 ~said.....

11. What was the time you went to bed last night ?                                   ~12.30...tepakse tidow awal..nk test jpj arini...

12. Where did you buy the tee you are wearing now ?
~haha..tidak ku ingat...

13. Is someone on your mind right now ?
~yup...it's anep..napew xwish birthday owg..??sob..sob...

14. Who was the last person who text you ?
~mulberry..

Friday, July 24, 2009

~larian KAKOM~

mcm larian amal plak dgar namew tuh..haha..xlamew lgik nk kakom..so smue matrix wajib uat larian kakom..

pagi tuh..sblom larian bermule...cikgu da pnggil..pemenang2 mini kakom towk smue acare..smue pemenang kne lari bwak bendere pagi tuh..

acare2 towk kakom diz year...

futsal..

basket ballz..

tennis...

ping pong..

chess..

netball..

sepak takraw..

pidato..

nyanyian..

then bilew part pidato..namew aku disebut sbagai JOHAN..mmg sukew gilew ar aku...klu xpat p kakom pown..at least da pat medal kt mini kakom neh..terubat kesedihan di hatiku..poyo jew..xsmue yg pat adiah neh bley p KAKOM..

                                                ..neh lowh medal aku..hehe..

sementare nk tunggu larian tuh bermulew..adew beberapew sesi fotografi yg melibatkn model2 popular...xcayew nengok neh...

                                             with my roomate..nadhirah...

                            roomate sejati..huhu..aku,nad,nisa,syu..

                 kasut aku slalu kne kutuk..kasut ballet..colour purple..

                                   star yg xbapew nk jdik..haha..

hurm...pastuh...larian pown bermulew..aku tepakse lari bawak bendera..xpat lari ngn roomate2 aku...sday btowl..da plan da nk bersiar siar..huhu...sesampai nyew aku di matrix..aku nmpak aja jew...owg len aku da xnmpak..penat nyew pasal...bepeluh2 belari..al maklum lew..da lamew xlari..haha..

                                   nmpak an mukew bepeluh..hukhuk..

the end....after diz nk citew pasal team building ngn KAKOM plak...

~second selection~

a week after audition tuh,aku pat satu msg..dri nmber yg xdikenali...msg nyew berbunyik begini..

salam..tahniah siti hajar..

anda terpilih untuk 2nd selection pidato b.melayu..

jmpe sy di unit math pd jam 4 p.m ari neh..

-cikgu isamudin-

cikgu isamudin..??cikgu math aku tuh..hehe..alhamdulillah..aku pat gak p 2nd selection dri smue yg dtg..

p ar jmpe cikgu...aku n adew sowank lgik gurl neh..cikgu terangkan peraturan pidato n tema towk KAKOM nanty..cikgu suro uat text laen based on tema....KEAMANAN SEJAGAT...pastuh cikgu katew...adew sowank gurl lgik dri program 2 taon yg akn di audition samew ngn aku n budak sowank neh..so adew 3 owg ar yg tepilih..cikgu bgik mase sminggu lebey nk uat text...

~2nd selection~

besamaan ari jumaat..ptg tuh kul 4 aku adew selection..aku pown pegi ar..dgan epayahan yg tergambar kt muke aku neh..sminggu lebey tuh aku uat text mcm nk mati au..tuhan saja yg tahu..perasaan ku..hurm...

aku pown perform..hakikat nyew..smue bagos2..so aku berserah jew lowh...TAWAKAL...

~audition~

time orientation dlu an...diew adew nanyew sapew yg nk join pidato malay n english for karnival kokurikulum matrikulasi (KAKOM)...memandang an aku minat bnd2 mcm tuh..aku pown bgik ar namew..

one day tuh..namew aku kne pnggil..adew pejumpaan regarding pidato neh lew..time tuh kul 4 ptg au..aku pown pegi..

skaly...*muke tekejowt neh*

lautan manusia(hiperbola) membanjiri lecture hall tuh...aku da cuak..ramai nyew...camnew lew aku nk dpat neh...cikgu bgik short briefing psl pidato..n cikgu katew camnew...

cikgu : sok sy akn jalankan audition..

budak2 : esok...???

cikgu : ak ah..tajowk bebas..mase 10 minit..sok kul 5 ptg dtg dk2 adew audition..

pastuh smue bla..aku dlam otak da bepikir..esok...??aku mlm adew kumbe math..pastuh..aku kne study bio coz esok tuh kuiz bio...bilew aku nk uat text neh...???rase nk nanges jew..mlm tuh abesy kumbe kul 10..aku p library jap crik bahan smpai 10.30..balek bilik,aku kerah otak aku uat text smpai kul12.30..pastuh aku study bio ampai kul 2.30..then aku tido...mmg xhafal gik neh..

pagi sok nyew tuh kuiz bio..alhamdulillah..aku pat 19/20...abesy kuiz jew..time jlan nk p lecture,klas,aku beckap sowank2..nk ingat text pidato aku tuh..mengafal..xbapew btowl cikit..huhu..

smpai kul 5, aku pown p audition...adew 3 juri..yg klakar nyew,juri first cikgu dinamika aku..2nd cikgu math aku..naseb bek ketua juri bukan ckgu aku gak..hah..tp time tuh ckgu xknal aku pown..

pendek story..everything just fine..for me..cikgu katew nanty cikgu inform by text kami sapew yg dpat..

~waiting~

~busy gilew~

lamew gilew + xingat dunie nyew lamew aku xupdate blog neh...asal ek...??sebab2 nyew...

1. aku malas nk on9 kt library..

2. aku xdew broadband

bukan2...sebab nyew...aku mmg busy...busy gilew2...asal lew aku busy...???tolong ar paham...

everyday..routine aku samew..of course la an..

~uat tutor~

~presentation~

~kuiz yg belambak2 almost everyday~

~forum~

~keje dinamika~

~audition...??~

~lab reports..chem...bio...~

aku balek every weeks...maklum lew..uma dekat gilew an..tp still aku balek xpat on9..got no time ar..

balek jew uat tutor..kadang2 aku becita cita nk ciapkn lab report pas ciap uat xperiment..tp slalu nyew..mesty jdik sebalik nyew...sok nk antaw report..ari neh bru uat..huh!!ciri pelajar cemerlang btowl...

tutor plak...agak2 adew part yg xciap,pinjam roomate aku nyew tutor..pretend mcm aku uat depan cikgu..isk3!!(uat camneh time desperate jew)

kejew english...bnd yg aku pling suke uat...mmg slalu ciap an english nyew kejew dlu..hehe..

math plak...kiteowank adew KUMBE..tiap2 ari rabu malam..time2 mcm neh lew aku gase nk ponteng study group math neh..naseb bek lew wajib...klu x.............isk...da lamew da aku _____....

dinamika...kelas tido bgik roomate aku..bgik aku...kelas nk ilang stress..memekak sesuke ati...aku xtaw apew function class neh..mostly balajar protokol ar..                                                       ~camnew nk makan~                                                                                                                                     ~camnew nk minum~                                                                                                                   ~camnew nk susun kerusi~

byk g ar..hah blajar bnd2 mcm tuh lowh...

class agame plak...lecture mmg aku suke gilew..roomate aku katew,aku slalu jdik gilew bilew time lecture agame..dun know why..aku mmg slalu jdik terlebey HYPERactive time agame nyew lecture..ustazah aku brutal+rock+sempoi..mmg dlm lecture hall tuh dgar suare aku jew gelak...jwab soklan ustazah...hyper lew katekan...

tutor agame...urm...xsnggup aku nk mention..kelas yg aku pling xnk masok every wednesday...sbab ustaz tuh..ganas + garang + mulut direct....pergh aik..mmg masyuk gilew klas tuh..haha..

kelas len besh ar...malas nk citew byk...yg penting..tutor aku xciap gi neh!!!!!!!!

Sunday, May 17, 2009

~matrix~

hyep...da one week da aku kt matrix..ingat nk uat post sblom masok ari tuh..tp modem tebakar plak..xley lowh on intenet..huhu...

aku coret an cikit ek kehidupan ku di sanew~

~first day....

daftar kul 2.30..abesy daftar kul 3.30...kul 4.30 da kumpul gerak p astaka..kami smue dpat baju samew..colour biru..maroon..n sehelai tudung...ptg tuh smue pkai bju colour biru n tudung krim yg diberi..

adew low kne ceramah cikit kt tgh2 padang tuh..bla..bla..bla...

balek bilik kul 6.40..kne turun blek nk grak g surau kul 7...amat lowh tegese mandy nyew..mmg boncai2 jew mandy..haha...

maghrib jemaah..pastuh adew tazkirah..smpai kul 8 lebey..

pastuh begerak ar kew dewan..adew taklimat pengetua kolej..

coretan...roomate aku 3 owg..sowank budak mrsm batu pahat..sowank gik budak mlake..sowank gik budak sbpi jempol..memulew..smue xbeckap..diam jew..aku taw jew low an..mmg bising nyew owg..aku pown start ar begurau sende..memekak...skaly character mereka pown berubah..smue [pown jdik bising mcm aku..haha..lawak2..

malam tuh kt dewan gik besh..da lew dowk depan skaly..kiteowank nyew memekak xingat dunie.haha..jahat sungguh..cool gak ar diowank...

balek bilik kul 10 lebey..stret iron baju towk esok nyew...pastuh smue tido xingat dunie...mmg penat gilew..

~second day........

kul 4 da bangon..coz kul 5 da beratur nk p surau..pas subuh adew tazkirah..smpai kul 7..kul 7.20 da bekumpul blek nk p astaka..

pastuh kami dibahagi kn kpd 3 group..sains hayat.fizik n akaun...budak hayat p dewan..fizik p surau n akaun p dewan kuliah..adew taklimat dri kaunselor...

kaunselor tuh cool gilew...xdew low ngantowk..

rehat jap..patuh adew program mentor mentee..aku pat mentor lecturer ekonomi..namew diew parameswary..india..tp diew baek gilew ngn aku..haha...lawak2..sesi suai kenal tuh besh gak ar...aku memulew nk jdik budak baek..xnk jdik budak bising mcm aku kt skul...tp xley ar..aku mmg bising...haha...xberubah prangai...

mentee smue pendiam jew..bowink towl..skaly aku dowk stu meje ngn 3 owg minah neh..namew diew zaf,farah n hanisah..

memulew smue cam sopan..aku da start bising..3 owg neh skaly bising..haha..prangai ku cam biase...asek gelak...diowank pown da ikowt prangai kau..kahkah..jahat aku neh..

start dri tuh kieowank jdik baek gilew ar..huhu...adew sowank mentee boy neh..namew diew fahmi...perangai diew mmg sebijik + sejabak perangai aku...dlam lab tuh..dgar suare kiteowank bedue jew..haha..bagos2..adew gak mamat yg satu kpale ngn aku...

lecturer a.k.a mentor aku plak....suke gilew pnggil namew aku...stiap apew yg aku uat...mesty diew pnggil aku...

hajar..uat pew tuh...??

hajar...apew awk gelak tuh...??

hajar...awk ceritew apew tuh..??

pendek katew...diew asek pnggil namew aku jew..haha..baek towl mentor aku neh...

yg laen routine biase...taklimat gi...

riadah ptg tuh besh..SENAM ROBIK...haha..mmg besh gilew...aku mmg suke snam robik..aku uat ngn semangat nyew...da lew yg conduct tuh 'HOT' gilew....ntah sapew ntah..mmg aku uat dri awal smpai abesy...besh gelll...

balek bilik...basah kuyup baju n seluar aku...haha...

taklimat malam..aku ngn roomate aku dowk luar dewan..mals nk masok dewan..dri awal taklimat smpai abesy...aku tidow jew...haha...besh gilew....

                                       ..aku ngn roomate kt luar dewan..

~third day....

routine biase...tp ari neh adew 2 sesi ngn mentor..tu lowh sesi pling besh..haha...maen game ar...borak2...dipendek kn ctew...besh ar...huhu...

                                          ..farah..model baju kami..

                                              ..designer n model..

                                            ..mentee yg samew gilew...

riadah ptg tuh lawak..kne blaja cheers..kiteowank blaja 2 cheers...cheers petame gempak gilew..cheers kedue..lawak gilew..haha...mmg lawak...ptg neh gak aku adew audition sajak..erm...

malam tuh dew forum bersame alumni...bowink tahap bapak...aku tidow jew...haha..jaat gilew aku...

~fourth day....

routine biase...sesi pagi tuh besame mentor..mmg besh ar..aku asek kenekan akk fasi ngn lecturer jew..haha...

pastuh adew taklimat...cam biase ar..

pas zohor..p jejalan keliling matrix tuh..fasi bwak jlan...besh gell...mmg memekak aku ngn fahmi spanjang jalan...fahmi bongok..haha..pendek katew aku mmg still tebawak prangai aku kt skul ke matrix..naseb bek ar budak2 laki nyeew owkey jew..xdew hal lowh..

ptg tu kirew ptg terakhir bersame fasi..da abesy jalan..nk salam2 ar plak...fahmi bongok tuh asek kenekan aku jew...

fahmi : eh aja...p lew salam..mntak ampun..dose ko byk ar ngn akk tuh..

aku    : wah3...sedap oren jew mulot ko ek...ko yg belambak2 dose xperasan...aku pak yg ko suro mntak ampun..p lew fahmi...

fahmi : aja...uat aku nanges cpat..nk pura2 nanges neh..

aku    : bengong!! xikhlas lngsung...

akk fasi aku bernamew kak lah n kak sajidah...diowank mmg baek gilew ngn aku..tuh yg besh...time nk balek tuh...akk tuh nanyew balek namew sowank2...smpai kt turn aku..cam biase ar...haha...

kak lah : yg neh..akk ingat..aja...(smbil tunjuk ke arah aku)

aku       : x ar akk...owg aja COMEL...haha...

fahmi   : aja!!! aku xdengar...ko ulang balek!!!!

aku      : aja comel...!!!!

boys    : bagik kn ar kt diew...x padan ngn kecik...loyar burok jew lebey...huhu...

aku      : blur>>>> bukan aku comel kew...???haha.....

                                          zaf...kak lah..aku...(sblom berpisah)

riadah ptg tuh besh gak ar..aku enjoy gilew everytime riadah...memulew kiteowank uat cheers..pastuh...uat thai dance...haha..lawak nk mampos dance diew....blasah jew uat..pastuh...uat poco-poco...mmg besh...then...uat chicken dance...boys uat mmg lawak gilew..

malam cam biase...taklimat gik...

~fifth day...

biase ar...taklimat gik..agak2 ngantowk..aku tidow ar..mmg xsenonoh towl prangai..

riadah ptg tuh ditukar kepade sesi wasiat...huhu...fasi2 meinggal kn wasiat mereke kpd kami...

malam penutup...

mmg gempak gilew ar mlm tuh...mmg besh...enjoy gell....first tyme nyanyi lagu KMM ngn penoh smangat..klu x asek kene marah nyanyi xdew smanagt ar...pastuh berikrar lowh kami sbagai pelajar KMM..adew pesembahan au...sketsa...mmg lawak gilew...pastuh byk gilew ar slide show spanjang 5 ari orientasi kiteowank...mmg lawak gilew slide show2 tuh...

                                             ..fasilitator ngh menyanyi..

lagik tambah semangat coz orientasi da abesy...haha...besh gell...

additional info...spanjang 5 ari neh..kiteowank asek kne nyanyi lagu KMM...

adew rahsie au...kiteowank asek kne pkai baju biru n maroon tuh spanjang5 ari..adew yg xpena basoh...haha...yg gurl plak..kiteowank wajib pkai tudung krim tuh jew...xley kai tudung laen...mmg busok gilew ar tudung uh..puas ati pas neh da xyah pkai...haha...

Monday, May 4, 2009

~comel~

erm..lamew gilew xupdate..kind a very busy lately..am i..??busy with my heart..??

anyway..notink to write on..juz a simple msg to all my fwens..i have a confession to make..

from nowonwards..i'm going to stop calling myself 'comel'..'kiut'..'comey'..'cute'..so whatever..huhu..

dun ask me why..kahkah..mcm adew owg nk nanyew..it juz..i'd owez bee too honest to tell people  that i'm so cute..am i cute..??reality..??

on my second thought..i think it's only in fantasy..haha..ngarowt jew..

after this..xdew sapew lowh dgar or bace owg ckap yg owg neh comey..huhu..

for the last sake..i'm going to write as much as 'cute' word that i can write on..

*************************************************************************************

i can write notink..i'm heartless right now..no feeling..no laughing..no smile..no cute face..for such a long period..

what i got now..it juz a tear..i'm in tears..tears..tears..tears..tears..thats the only word that i can write on..

 ~i'm dull~

Thursday, April 30, 2009

~new Quran~

last week..my brother yg bakal dentist tuh blek uma..right after diew smpai,aku pown p lew salam diew..pastuh..sumtink happen..hehe..

abgoyie : iti..amek beg abg tuh..adew bungkusan colour pink dlm beg tuh..bgik kt abg..

aku        : colour pink..??manew2..?? *dengan segere aku p jengah bag abg aku..jmpe..*neh kew..??

abgoyie : ak ah..*abg aku amek pastuh diew bukak bungkusan tuh*

aku        : adew adiah towk iti kew..??

abgoyie : lebey dri adiah...nah..amek lew..

aku        : Al-Quran yew..besh nyew..patowt boyi katew lebey dri adiah..boyi...besh nyew..colour pink lowh Quran neh..

abgoyie : ak ah..sajew abg bli colour pink..iti an gilew pink..

aku        : masey boyi..kecik jew an..portable nyew..

abgoyie : comel kn..??abg nmpak colour pink stret abg nk bli..ingat iti ar..

aku        : ak ah..mmg comel..sesuai tok budak comey cam iti an..

abgoyie : da agak da iti nk ckap mcm tuh..da knal sgt adek abg neh..ngee~

hehe..kesimpulan nyew..aku suke sgt3 my new Quran..sblom neh Quran aku size standard ar..erm..the spirit of pink..huhu..skunk nk ngaji pown lebey smangat..sbab colour pink..bukan dlu xsmangat ngaji..it juz skunk lgik smangat..hehe..

Wednesday, April 29, 2009

~award~


the rules...

1. Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka
5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag.

.......................................................................................................................................................................

5 fakta menarik tentang aien..

~ dulu suke purple..skunk tiru aku suke pink..haha..         

~ sgt satu kepalew ngn aku    

~ budak yg bley dibawe bebincang

~ talkative

~ bekongsi pekare samew ngn aku..all about prefects..

10 fakta tentang aku..

~ comel gilew..kahkah..

~ sumtimes baek telampau..

~ shopaholic..

~ pinkaholic..

~ luv butterfly..

~ addicted to project runway series..

~ luv to laugh..laugh out loud..

~ nk jdik dentist..insyaAllah..

~ owez appreciate apew owg bgik..

~ xsuke ngn owg yg nk menang jew all the times..menyampah!!

i'm awarded this award to...=)

~ anep..honestly..pandai drawing..(butterfly)..he's a kind of gud fwen..i'm lucky to have him as my fwen..thank u soo much anep..

~ amer..budak jahat..haha..xdew ar..honestly..good boy..funny..intelligent..n matang..matang..??huhu..

~ sharul..gentleman..fuyoh..hehe..nice to know him well..his a fwen that i'm not going to forget until i die..all ur deeds toward me,i thanked to u so much..                                                                                                               

Tuesday, April 28, 2009

~kepenatan berpanjangan~

hurm..aku pnat..sapew ley paham..penat nyew................sgt penat..........asal aku penat..??

ari ahad kuaw ngn ummu..(seperti post di bwah)..kuaw pagi blek malam..

isnin plak..aja mahbob ajak aku kuaw..angkut dak bad skali..kuaw uma kul 9...kiteowank nyew shoping xbapew nk ingat dunie..memulew p klinik..klinik..??jgn isau..aku xsakit..pastuh amek bad..then p thai kuang..pastuh p dataran pahlawan..time neh aku p bli bag..agak cun la jugak..pastuh nengok kasut..then..p bintang plak..aja bli apew ntah..then p skul amek mak dak aja..antaw mak diew blek..pastuh kami kuaw smule..p kdai spec..aku ngn aja uat spec bru..pastuh antaw bad blek..pastuh snggah kdai apew ntah..aja bli sumtink..pastuh bru blek..da kul 4..letey towl..

ari slase plak..aku kuaw ngn aja jew..memulew p amek gamba..pastuh..aku p manew au..p mp..yg lawak nyew..kiteowank smpai mp kul 9.44..pintu mp pown xbukak gik..lepak dlam kete jap..mencecah jam 10,pintu pown bukak..kami antare pelanggan yg pling awal ar..haha..pastuh p parkson..da shoping2..then..p thai kuang plak..cam biase ar aku..crik bku fevret..then p bli kasot plak..pastuh..da dkat tghari..kami bertolak dri mp kew jusco..jusco lgik..aku mmg muke jusco ar..klu ngn budak2 neh jdik muke mp..xdew tmpat len towl..pastuh..aku shoping ar sesedap ati nyew..ntah papew aku bli..smue duet aku bwak abesy tros..pelik towl aku..byk plak tuh..aku membazir kew..??xdew lowh..isk3..pastuh p guardian..watson..nk megabehkn duet jew taw..huisy..!!

kebetulan an..aku jmpe budak tuisyen aku..isk3...diew tuduh aku sombong..sebab uat xnmpak diew..adew kew patowt..manew lew aku nk prasan diew..diew jdik promoter kt jusco tuh..then..free hair plak tuh..spanjang kt tuition,bukan men bagos lgik betudung..isk3..people changed..!!tros kelu lidah ku towk menyapa nyew..hurm..

then blek ar..pas mkn tghari..kuaw blek..p amek gamba yg da ciap..pastuh..jejalan kt klebang tuh..singgah bintang jap..xbli apew pown..haha..cuci matew jew..pastuh..p isi minyak..perlu citew kew..??perlu2..sebab aku jmpe ramai gilew bangla yg tengah gune ATM MACHINE..tp xtaw gune..huhu..tuh jew pown citew nyew..pastuh..p kdai spec..aja uat spec baru lgik..spec smlam pown xciap gik..da bli spec baru lgik..isk3..pastuh blek uma..smpai kul 7..

aku penat ar..3 ari asek jalan beshoping jew..xlarat2..nk tidow ar..khamis nk kuaw shoping lgik..isk3..trok2..ntah apew yg nk dibeli pown xtaw..(jgn tiru perangai ini)..~lalala~

~ auf Wiedersehen ~

~besh gell~

aku bru pat on komputer neh setelah 2 ari tertutup..pelik nyew x on pc..slalu nyew mesty on almost 24 hours.haha..

ari ahad ari tuh..aku kuaw ngn membe yg da sekian lamew nyew kami tidak hang out bersamew..best buudy aku time kt primary school dlu..masing2 busy time skul..then..time cuti neh..kami tetibew rapat kembali..sbab byk share ctew ar..lawak2..lastly,kiteowank pown decide nk kuaw..be 2 jew lowh..

memandangln aku lom pat lesen gik..aku tepakse ar mntk tlg akk aku antaw an kami ke mp..mp lgik..xdew lowh tmpat len..pastuh kami bli tiket wayang..kt dataran..aku ingt nk nengok the sniper..skaly membe aku nk nengok the uninvited..xpew2..bli lowh tiket the uninvited..

then p burger king..birger king lgik..setiap kali kuaw mesty mkn kt burger king..xdew tmpat len kew..??haha..time makn  tuh beborak lowh smpai xingat dunie..taw2 movie da nk start..sepantas kilat kami kembali kew dataran pahlawan..

                                                   ~THE UNINVITED~

bapak bowink gilew ctew tuh..haha..ctew phycho..gilew xbesh ar..aku ngn ummu mmg bising gilew nengok ctew tuh..tp..xdew lowh bising sgt..huhu..sblom abesy ctew tuh..kami decide sumtink..

ummu : mmg xbesh ar citew ne..nyesal nengok..

aku      : taw xpew..xbesh lngsung..nengok sniper mesty besh..

ummu : ak ah lowh..nyesal towl..jom ar nengok sniper pas neh..

aku      : nk nengok wayang lgik..??

ummu : ak ah..jom ar..nyesal ar xnengok sniper..nk x..??

aku      : no probs ar sis..owg on jew..

ummu : orait sis..pas neh kuaw stret bli tiket eh..

abesy nengok the uninvited dlam kul 2 lebey..pastuh bratur lgi bli tiket..ctew the sniper ar..kul 3.30..jejalan lowh dlu nk tggu 3.30 neh..shoping nyew shoping..da kul 3.25..lmbt lgik masok movie..huu..klam kabut lgik..asek uat pekare yg same jew..huhu..

                                                  ~THE SNIPER~

besh gilew ar..superb..mmg xmembazir..bebaloi..huhu..ctew tuh sgt besh ar..da ar hero2 diew hot..haha..lawak2..aku ngn ummu xabesy2 puji hero2 ctew tuh..

aku      : tough gilew hero diew..

ummu : aku minat yg muke kiut cikit tuh..ensem nyew..

aku      : Richie Jen tough ar..da ar smart..haha..

ummu : xkirew..mamat neh jugak handsome..(smbil menunjuk tepat ke Edison Chen)..huhu..

actual an..kiteowank nengok hero kew nengok citew tuh..??haha..tp serious ar..citew tuh mmg besh..xtipu..bgik kiteowank superb ar..bgik owg len xtaw ar..hehe..

                                     ~muke kami selepas nengok movie~

da abesy..kami smbung bershoping..kami bli ring yg samew..hehe..xdew keje towl..

                              ~depan kdai naught..bli ring~

                                               ~ni lowh ring kami..~

asal aku tetibew pkai kt jari first plak..??bukan aku pkai kt jari antu kew..??pelik nyew..hurm..papew lowh..da pnat jejalan..akhir nyew kami blek jugak ke uma..tggu akk aku smpai nk amek kiteowank blek..hampir jam 8 jugak lowh bru kami smpai uma..

                                             ~cumel nyew kami~

candid pic sementare tggu akk smpai..huu..i really enjoyed my day..besh gell kuaw ngn ummu..da lmew xhang out sesyamew..=)

                                    ~sis pandang sapew tuh..??~

         ~aku ngh becakap ngn diew,diew p amek gamba plak..isk3~

Friday, April 24, 2009

~tag from anep handsome~

Peraturan :

1) anda perlu "PrintScreen" wallpaper anda yang sedang guna sekarang, jangan dusta, kerana kurang digemari

2) beri tahu mengapa anda suke "wallpaper" anda itu..



anep2..memulew nk mntk sowey coz terperam lamew tag neh..huhu..

owh owkey..wallpaper neh owg mmg suke gilew ar..coz owg mmg the loyal fan of strawberry shortcake..huhu..

i berry luv the character of strawberry shortcake itself..strawberry shortcake is a berry sweet,spunky red-haired girl with enough optimism to fill a strawberry field..she believes things are growing better all the times and put her heart in all she does..no wonder she has so many berry good friends..

i named all her friends okey..

~ angel cake

~ orange blossom

~ huckleberry pie

~ ginger snap

~ blueberry muffin

~ lemon meringue

~ tea blossom

~ frosty puff

~ raspberry tortue

~ crepes suzette

moreover..i luv this wallpaper coz i luv strawberry fruits,cakes of course and i luv the characters of strawberry shortcake..all this while..if i changed my wallpaper,i changed it with other strawberry shortcake's wallpaper..

in short..strawberry shortcake is much like me..haha..prasan jew..she's berry active,talkative,luv pink,luv games n adventures, and luv fashion..

that's why i like it damn much..

in addition..me n my best buddies got our own team..berry family..i am strawberry..badriah is blueberry and aja is mulberry..

berry like it..hoho..

~ auf Wiedersehen ~